Besturen kunnen direct met een van de toolkits aan de slag


Veel organisaties zijn al bezig met het aanpakken van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Doet u ook mee? Ga dan direct aan de slag met een van de drie toolkits. Deze toolkits maken het u gemakkelijk. Met veel praktisch materiaal zoals checklists, voorbeelden en makkelijk in te voeren regels en afspraken. En ook bij het informeren van uw vrijwilligers en andere mensen in de organisatie helpen de toolkits u op weg.


Welke toolkit past bij mijn organisatie?

Er zijn drie toolkits beschikbaar om seksueel grensoverschrijdend gedrag te helpen voorkomen. Kijk hieronder welke toolkit bij uw organisatie past.


'In veilige handen' voor vrijwilligersorganisaties

De toolkit In veilige handen is er voor alle organisaties waar vrijwilligers actief zijn. Deze toolkit is ontwikkeld door Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) en richt zich op vrijwilligerswerk in het algemeen. Kern van de toolkit is een uitgebreid stappenplan en per stap voorzien van voorbeeldmateriaal.


'Beleid seksuele intimidatie' voor sportorganisaties

De toolkit Beleid seksuele intimidatie is ontwikkeld door sportbrancheorganisatie NOC*NSF. Deze toolkit is bedoeld voor sportclubs en bevat onder meer voorbeeldsituaties en werkmaterialen die gerelateerd zijn aan sport.

'Een veilige kerk' voor kerkgenootschappen

Een veilige kerk is ontwikkeld in overleg met een aantal kerkgenootschappen. Een veilige kerk bevat onder andere een aantal werkvormen, gedragscodes, meldprotocollen en verwijzingen.