Maak er een punt van


Maak er een punt van is een campagne van het ministerie van Veiligheid en Justitie. De campagne richt zich op organisaties waar vrijwilligers met minderjarigen of mensen met een verstandelijke beperking werken.

Doel van de campagne is het voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dit willen we bereiken door besturen van organisaties waar vrijwilligers met kwetsbare groepen werken, te motiveren gebruik te maken van een van de drie toolkits die hier speciaal voor ontwikkeld zijn. Dat zijn de toolkit In veilige handen, de toolkit Beleid seksuele intimidatie of de toolkit Een veilige kerk.

De campagne wordt gesteund door: Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV), sportbrancheorganisatie NOC*NSF en CIO - Interkerkelijk Contact in Overheidszaken. Inge de Bruijn en Lobke Berkhout zijn actief als ambassadeurs voor de campagne.

VOG-estafette


Vanaf 18 mei trekt de campagne door het land met de VOG-estafette. De estafette wordt afgetrapt bij acht verschillende organisaties. De besturen van die organisaties ontvangen een rode bal die zij doorgeven aan een volgend bestuur met de oproep ook een punt te maken van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het team dat op 19 juni de bal het vaakst doorgegeven heeft, wint een motivational speech van Lobke Berkhout. Download hier de complete planning. Volg de route van de rode ballen op onze Facebookpagina.

VOG estafette 2015

Campagnemateriaal


Kom in actie en help mee de boodschap van de campagne te verspreiden. Hang een poster op, verspreid flyers of plaats een banner, advertentie of artikel op uw website of in uw nieuwsbrief. U kunt ook een lokale bijeenkomst organiseren met een speciaal ontwikkeld format. Bekijk al het campagnemateriaal hier.

Maakt u al een punt van seksueel grensoverschrijdend gedrag? En wilt u andere organisaties oproepen dit ook te doen? Gebruik onze voorbeeldteksten voor social media.